EN DOĞRU DOĞAL TAŞ MODELİNE NASIL KARAR VERİLİR?

Dekorasyon zamanı geldiğinde fikir çok!


Fikir çoksa, Çözümde çok!

Ev dekorasyonu zamanı geldi. Evi boyatmalı mı? Duvar kağıdı mı kaplatmalı? Ya da tv ünitesinin arkasını doğal taşla mı kaplatmalı? Banyo da ne yapmalı? Mutfakta var daha sırada. Mutfak tezgahını mı değişmeli? Sorular sorular, bitmiyorlar. Fikir çok, çözümde çok ama 2022 dekorasyon trendleri neler? Aklınızda ki fikirlerin ne kadarına çözüm bulabiliriz bir bakalım. 2022 yılının en çok tercih edilen dekorasyon trendleri arasında zemini, duvarları doğal taş ile kaplama işlemi olduğunu biliyor musunuz?

Çocukluğumuzdan beri taş ev görsek “keşke bizim de olsa” muhakkak demişizdir. Tabiatın içinden gelen bir yapının tabiata geri işlenmesi kadar güzel bir görüntü olamaz herhalde. Modern çağda ise evlerimizin içine, oturma odası, mutfak, banyo gibi alanlara doğal taş yeni nesil işlemlerle gelmekte. Duvar kaplama, zemin kaplama, mutfak tezgahı, banyo dekorasyonlarında kullanılan her bir doğal taş kullanım alanına göre uygulanabilir. Doğal taş çeşitlerini her ne kadar kullanım alanlarına göre sınırlandırmasakta, taşın duruşu ait olduğu yeri göstermektedir. Örneğin, patlatma doğal taşlar her zaman kendinin dış dünyada bir cepheye ya da evinizin salonunda belirli bir metrekareye ait olduğunu söyler. Traverten taşlar, muhakkak evinize yaz havasını verir. Kendileri havuz kenarlarını, geniş terasları ve mekanları benimser sanki. Granit, her zaman kendini banyo ve mutfağa yakıştırmıştır. İçindeki minik renk oyunları hep hoşumuza gitmiştir ve muhakkak mutfak tezgahımızı, mutfak masası ve yemek masasını ya da banyomuzda duş alanını granit istemişizdir. Oniks taşınında takılar kadar mutfak tezgahında, banyo dekorasyonunda ve yaşam alanı duvar kaplamalarında tercih edildiğini biliyor musunuz? Oniks taşının takı aksesuarlarında kullanılmasının enerji kapsamlı bir nedeni vardır. Doğal taşların sesi ve enerjisi vardır! Akustik ortamlar için uzmanlar mekana uygun taşlar önerirler. Sese derinlik katan, sese yalıtım uygulayan taşlar olmak üzere akustik dekorasyonda, taş çeşitli değerlendirmelerden geçer.

Doğal taşların en güzel özelliği işlenebilmeleridir. Aslında biz onları hangi mekanda istersek o mekana uyum sağlayabilirler. Özellikle mermer, granit, oniks kendi içinde sürprizleri olan doğal taşlardır. Blok çalışmalarda bir araya geldiklerinde nasıl bir desen çıkacağını anlayamazsınız. Ama desenin damarlardan ve kristalleşmiş renk zerreciklerinden oluşması işin sürpriz yanıdır. Siz bir boyutta bir mermer, granit, oniks beğenirsiniz ve onu büyük bir alana uygulamak istersiniz. Büyük ebatlı ürününüz plaka halinde geldiğinde karşınıza çıkan renk ve desen dekorasyonunuzun en şık yanı olur. Mega Doğal Taş,ister küçük alanlar ister geniş alanlar olsun sektörde her boyutta mermer, oniks gibi doğal taşlarla çalışabilir.

Water Jet Teknoloji

Mega doğal taş sizin için özel tasarımlar oluşturabilir. Water jet dediğimiz yeni sistem ile bütün doğal taşlar istenilen şekillerde ve motiflerde kesilebilir. Özel motif çalışmalar.(Rozet Mermer) water jet teknoloji ile kesilerek hazırlanır. Uygulama alanında ya da uygulama tabakalarına motifler dizilere montaj edilir. Bu tekniğimiz ile ilgili isterseniz “Water Jet Kesim Teknolojisi” yazımızı da okuyabilirsiniz. Doğal taşın tabiatı her daim sürpriz desenler ve renklerle doludur. Bir de ortamda ışıklandırma kullanırsanız parlaklığı, akustiği beklentilerinizin üstünde olur. Uygulamak istediğiniz alan için en uygun doğal taşı siz gelin uzmanlarımızla seçin. Mega Doğal Taş uzmanları ve mimarları size uygun tasarımı ve sizi anlatan doğal taşı bulacaklardır.


Daha fazla bilgi

Doğal Taş ve Dekorasyon Üzerine Makalelerimiz