İDEAL MUTFAK NASIL OLMALI?

Mutfak tasarımları hazırlanırken duvarlardan zemine, mutfak tezgahından dolaplara uzanan bir yolculuk yapılır.

Mutfaklar ailemizle en çok zaman geçirdiğimiz yaşam alanlarıdır. Ailemizle ve misafirlerimizle masa başı sohbetlerini çok seven bir toplum olarak mutfağımızda, mutfak tezgahından mutfak masasına kadar hem rahat hem de şık materyaller tercih ederiz.

Mutfak dolapları kullanım açısından "hep çok olmalı" algısını taşırız. Önemli olanın, dolapların iç düzeni olduğunu çoğu zaman unutmaktayız. Mutfak tezgahına ve mutfağın duvar genişliğine uygun olarak mutfak dolaplarının boyutları belirlenmelidir. Kapaklı dolabın mı çoğunlukta yoksa raf sayısının mı fazla olması gerektiği belirlendiğinde her ikisinin de mutfak tezgahına göre konumlandırılması önemlidir. Mutfak duvarlarının rengi daima mutfak dolapları ve mutfak tezgahı dikkate alınarak seçilmelidir. Mutfak tezgahının kullanım açısından çizilmez, leke tutmaz ve suya dayanıklı olması önemlidir. Ülke olarak mutfak tezgahı seçimlerimiz daima doğal taş üzerine olmaktadır. Genellikle mermer ve granit mutfak tezgahında ki seçimlerimizdir. Tezgah içi evye seçimleri de önemlidir. Evyenin kendinden evyeli mutfak tezgahı olarak mı yoksa sonradan montaj edilen evye türlerinden mi olmalı buna kullanım açısından karar vermelisiniz. Estetik açısdan evye modelleri için sizlere ekibimiz yardımcı olabilir. Evyenin su gideri eğiminden mutfak tezgahının eğim ve yüksekliğine kadar Mega Doğal Taş ekibimiz sizler için karar verir. Mutfak dekorasyonu mutfağın konumuna, ölçümüne ve en önemlisi sizin mutfaktaki ihtiyaçlarınıza göre profesyonel ekibimiz ve mimarlarımız tarafından belirlenir.

Mutfak Tezgahı Leke Tutmaz ve Hijyenik Olmalıdır.

Mutfak dolaplarının da aynı şekilde leke tutmaz ve hijyenik mobilya ve kaplamalardan oluşması önemlidir. Mermer ve granit mutfak tezgahları için geniş bir renk ve desen seçeneği vardır. Mega Doğal Taş, mermer ve granit seçeneklerinde geniş bir kartelaya sahiptir. İstediğiniz renk, desen ve modelde mutfak tezgahınızı hazırlayabilir ve montaj işlemlerini gerçekleştirebilir.

Mutfaklar, ev hanımlarının gündelik hayatının geniş bir bölümünü kapsar. Artık sadece yemek yapılan yer değil, sohbetin ve neşenin, bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olan yerler olmuşlardır. Bu yüzden mutfak tasarımları hazırlanırken duvarlardan zemine, mutfak tezgahından dolaplara uzanan bir yolculuk yapılır. Doğru seçilen ve konumlandırılan mutfaklar artık ışıklandırma sistemleri ile de şıklık ve boyut kazanmaktadırlar. Mutfak dolaplarının içine gömülen spot ışıklar, belki kaplattığınız mermer doğal taştan oluşan mutfak duvarlarınızla yansıyarak, renk ve ışık görseli yaratır. Belki de granitten tasarlattığınız mutfak tezgahınızın deseninde yer alan renklerle birleşerek daha geniş bir görsel algıya dokunurlar. Mutfak dolaplarında ki mat dokunuşlar özellikle genç nesilin tercihi olmuştur.

Mutfak Tasarım Trendleri

Dolaplarda kullanılan cam dokunuşları da mermer ve granitin tasarım şıklığı ile bütünleştiğinde ferah ve şık mutfaklar ortaya çıkarmaktadır. 2022 mutfak modellerinde en çok tercih edilen açık renk mat dokulu ve tek dokunuşla açılan mutfak dolapları, mermer ve granit doğal taşının açık renk ve desenli, damarlı dokunuşları olmaktadır. Açık renk dokunuşlar ve led ışıklarla desteklendiğinde mutfaklarımız daha geniş ve daha ferah olur.

Mutfak masası daima ahşap malzemeden tercih edilirken 2022 yılında, ahşap mutfak masaları yerini mermer,  granit ve oniks doğal taşlarından oluşan mutfak masalarına, modern çizgileri yansıtan demir ayak tasarımlı ve oturma alanı deriden olan sandalyelerle değişmiştir. Her yıl doğal taşın mutfak tasarım trendlerine uyumunun takipçisi ve belirleyicisi olma yolunda ilerleyen Mega Doğal Taş sizin ihtiyacınız doğrultusunda en modern, konforlu, fonksiyonel ve şık mutfakları sizin için tasarlar ve uygular. Mutfak dekorasyonunuzun detayları için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Danışmanlarımız sizinle ilgilenecek ve ihtiyaçlarınızı hayatınıza yansıtacaklardır.


Daha fazla bilgi

Doğal Taş ve Dekorasyon Üzerine Makalelerimiz